Γεύση εμπνευσμένη από τη φύση!

Προϊόντα

  • All products All products
  • Fruit Fruit
  • Organic Fruits Organic Fruits
0 out of 5

Μήλα

Η μηλιά είναι δέντρο κυρίως των ψυχρών και υγρών περιοχών. Απαιτεί δροσερό καλοκαίρι και αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διακοπή του λήθαργου των οφθαλμών της και το δροσερό καλοκαίρι για παραγωγή μήλων υψηλής ποιότητα Η άριστη μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι 20 – 21 βαθμοί Κελσίου. Η μηλιά προτιμά εδάφη…

0 out of 5

Ροδάκινο

Ο κύριος όγκος παράγωγης μας προέρχεται από τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας. Η συγκομιδή των καρπών αρχίζει μέσα Μαΐου και τελειώνει τέλη Σεπτεμβρίου ανάλογα με τη ποικιλία. Βασικό κριτήριο για την έναρξη συγκομιδής μιας ποικιλίας είναι ο βαθμός ωρίμανσης του καρπού.Ο καρπός θεωρείται έτοιμος για συγκομιδή όταν έχει το μέγεθος και το χρώμα που προστάζει η κάθε ποικιλία και έχει πλούσιο…

0 out of 5

Νεκταρίνι

Η νεκταρινιά ευδοκιμεί καλύτερα σε βαθιά και αμμοπηλώδη εδάφη, καλής αποστράγγισης. Ως δέντρο παρουσιάζει αντοχή στην παγωνιά έως -15οC, ανθίζει την άνοιξη, αλλά είναι ευαίσθητη στους ανοιξιάτικους παγετούς οι οποίοι μπορούν να καταστρέψουν τα άνθη της. Ο κύριος όγκος παραγωγής μας προέρχεται από το νομό Πέλλας και Ημαθίας . Για τον καθορισμό του κατάλληλου βαθμού ωριμότητας των καρπών της νεκταρινιάς, για…

0 out of 5

Φράουλα

Οι φράουλες είναι κατ ‘εξοχην εξαγώγιμο προϊόν. Σχεδον το 70% της εγχώριας παραγωγής που είναι από το νομό Αιτωλοακαρνανίας  και ιδιαίτερα από το νομό Ηλείας, προορίζεται για τις αγόρες του εξωτερικού, μεταξυ Δεκεμβρίου και Μαΐου. Οι φράουλες από τη στιγμή της συγκομιδής τους ( ταυτόχρονα γίνεται και η συσκευασία τους λόγω της ευαισθησίας της φύσης του φρούτου) μεταφέρονται άμεσα σε ψυγείο…

0 out of 5

Ακτινίδιο

Η παραγωγή μας προέρχεται εξ ολοκλήρου από και άφορα κυρίως την ποικιλία Hayward, και  η σημαντικότερη ζώνη παράγωγης μας προέρχεται απο τη Μακεδονία. Για τον καθορισμό του κατάλληλου βαθμού ωριμότητας των καρπών, κατά τη συγκομιδή, χρησιμοποιούνται ως κριτήρια η περιεκτικότητα του χυμού σε διαλυτά στερεά συνεκτικότητας της σάρκας και ο αριθμός των ημερών από τη πλήρη άνθηση. Η μέτρηση γίνεται…

0 out of 5

Κεράσι

Ο κύριος όγκος της παράγωγης μας προέρχεται από τον νομό Πέλλας, με τους κερασώνες να επεκτείνονται μέχρι τα 1.200 μέτρα στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν). Μόλις πραγματοποιηθεί η συγκομιδή  τα κεράσια μεταφέρονται στο εργοστάσιο και γίνεται πρόψυξη με ειδικό hydro cooler (Η διαλογή γίνεται με τα χέρια, γιατί το φρούτο είναι λεπτόφλουδο και κινδυνεύει να τραυματιστεί από τη χρήση μηχανικών μέσων.)…

0 out of 5

Βερίκοκο

Τα βερίκοκα είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού. Η εποχή του βερίκοκου αρχίζει από τα μέσα Μαΐου και διαρκεί ανάλογα με την ποικιλία, μέχρι τα μέσα Αυγούστου.Πρόκειται για ένα δέντρο επιπολαιόρριζο και γι’ αυτό έχει αυξημένες ανάγκες σε νερό, ιδιαίτερα μάλιστα όταν βρίσκεται σ’ ανταγωνισμό για την εξοικονόμηση νερού με ζιζάνια. Στη χώρα μας συνήθως οι βερικοκκεώνες ποτίζονται. Αν η…

0 out of 5

Δαμάσκηνο

Τα δαμάσκηνα είναι σήμερα τα φρούτα με την μεγαλύτερη καλλιέργεια, αμέσως μετά τα μήλα. Θεωρούνται ιδιαίτερα θρεπτικά,καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α, ασβέστιο, κυτταρίνη και μαγνήσιο.Μέλημα μας είναι η παρακολούθηση των κτημάτων σε μόνιμη βάση , ώστε όχι μόνο την στιγμή της συγκομιδής οι καρποί να αποδώσουν στο μέγιστο την ποιότητα τους, αλλά, να παραμείνουν αναλλοίωτοι γευστικά και…

Φρούτο εποχής